Wat leven we toch in een roerige tijd.

Leestijd 2 minuten

24 juli 2020

Ik realiseer me eigenlijk pas sinds vorig jaar dat er echt iets gruwelijks aan het veranderen is….

Vorig jaar, toen de mensen horizontaal voorbij vlogen in een februari-storm en de daken als fladderende papiertjes door de lucht gingen, pas toen voelde ik wat sommige mensen al die tijd al bedoelden met de klimaatverandering. Ik besloot om vanaf toen bewust met onze aarde om te gaan. Wel pas (te) laat….en daar schaam ik me voor. Ik kan alleen mijn eigen gedrag niet meer terugdraaien. Ik ga vanaf nu mijn steentje bijdragen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één! Daarnaast is het aantal zelfmoorden aan het stijgen en zijn ziekten als burn-out niet meer weg te denken.

Wanneer gaat dit dan tot jullie doordringen? Wanneer gaan jullie je echt realiseren dat, als we zo doorgaan met onszelf helemaal gek te maken in ons hoofd, we als mensheid helemaal naar de klote gaan. Ik ben soms echt bang dat anti-depressiva eerst alleen op de bon verkrijgbaar moet zijn en dat iedereen minstens 1 iemand in zijn nabije omgeving moet kennen, die de schoonheid van het leven niet meer kon zien.

Dus ik vraag jullie met tranen in mijn ogen, steun me alsjeblieft in mijn missie. Mijn missie om Nederland mentaal gezond te maken! Willen jullie hieraan alsjeblieft je steentje bijdragen?

Ik zeg echt niet dat ik de oplossing heb. Ik wil ook echt niet beweren dat dit de enige manier is om een gezonder en positiever leefklimaat te krijgen. Ik durf alleen wel te beloven dat mensen kunnen leren om op een andere, verfrissende en onconventionele manier te communiceren, waardoor er liefdevollere, duurzamere en oprechtere relaties kunnen ontstaan.

Een stijl van communiceren waarin humor een van de belangrijkste hoofdingrediënten is!

Heb jij ook de volgende dingen geleerd?

  • knikken en hummen
  • gebruik LSD
  • laat OMA thuis
  • NIVEA smeren
  • wees een OEN
  • neem ANNA mee.

Echt, geloof mij, het kan veel efficiënter, humoristischer en menselijker. (scheelt ons en hulpverlenend Nederland ook veel geld en frustratie).

Alleen, pas op, dat is niet ‘zoals het heurt!’

En dat is nou precies waar het misgaat. Niemand durft meer op te staan en te zeggen wat er echt in hem/haar omgaat, omdat iedereen bang is. Bang voor reacties van anderen. Bang voor confrontatie en bang om zijn kwetsbaarheid te tonen.

Ik dus niet.

Ik hoor heel graag hoe jullie, hoe intellectueel Nederland en hoe Linda, hierover denken.

Ik wil mezelf dus heel graag beschikbaar stellen voor de wetenschap…”lead by example.”

Wat ga jij vanaf morgen doen om jezelf en je omgeving niet meer gek te laten maken en bij te dragen aan een mentaal gezond Nederland?

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MIJN LAATSTE 4 ARTIKELEN:

Vaccin goedgekeurd door wij van wc-eend.

Leestijd 2 minuten

25 januari 2021

Provocatief Coachen. Wat is dat?

Leestijd 2 minuten

26 november 2020

Evidence-based, Geaccrediteerd en PE-punten.

Leestijd 2 minuten

15 november 2020

intuïtie en instinct.

Leestijd < 1 minuut

20 oktober 2020

Meer ARTIKELEN ONTVANGEN?

nieuwsbrief

* verplicht
/